ArendaLazur TM (Cofrance SARL)

 

Тип: приватна компанија

Година на основање: 2010

Основач и генерален директор: Виталиј Архангелски

Гранка: недвижности – дејност на агенција за недвижности, право

Седиште: Ница, Франција

Интернет страна: https://www.arendal.ru /

 

ArendaLazur TM (Cofrance SARL) е водечка агенција за недвижности во Франција и Монако. Основна насока на дејноста на компанијата  е вршење зделки со недвижен имот во Европа и давање на придружни услуги: изнајмување, продажба, замена, управување со активи, запишување на хипотека, осигурување, консалтинг и др. Седиштето се наоѓа во градот Ница на Азурниот брег во Франција. Исто така има канцеларии во Москва, Санкт-Петербург, Киев, Алма-Ата.

Историја

Компанијата е основана во 2010 година во Ница од страна на познатиот руски економист и претприемач  Виталиј Дмитриевич Архангелски.

Отпрвин компанијата била замислена како мала агенција за недвижности, специјализирана за „секундарни“ станбени објекти кои се наоѓаат на Азурниот брег. Сепак како што се развивала фирмата започнала да се занимава со објекти и недвижности на територијата на цела Франција како и на независната држава Монако. Областа на работење излегла од границите на вршење зделки за купопродажба и изнајмување на апартмани: компанијата започнала на клиентите да им дава помош за финансирање, осигурување, правни и консалтинг услуги.

Во 2011 година се отворени канцелариите во Санкт-Петербург и во Киев, во 2012 година – во Москва, во 2014 година – во Алма-Ата.

Во 2012 година ArendaLazur TM (Cofrance SARL) започнува да работи практично на целиот постоечки пазар на недвижности во Франција: станови, згради, вили, куќи, замоци, комерцијални објекти со разна намена, земјишни парцели, објекти во изградба, населби со викендички.

Во 2013 година Cofrance Sarl стапува во ANACOFI – најголемата саморегулирачка асоцијација на професионални учесници на осигурителниот, банкарскиот и финансиско-инвестициониот сектор како и на пазарот на недвижности.

Во 2014 година компанијата станува лидер во областа на давање услуги во областа на работењето со недвижности во Франција.

Деятельность

ArendaLazur TM (Cofrance SARL) ги претставува интересите на корисниците на услуги во областа на работењето со недвижности  при вршење продажба, изнајмување или други дејствија со недвижностите.

Особеност на дејноста на компанијата е организација на услуги по системот „клуч на рака“.Специјалистите му помагаат на клиентот да избере недвижен објект кој најмногу ќе му одговара, да изврши негова проверка, а потоа да ја реализира зделката за купопродажба, да склучи договор за осигурување, да изнајми компанија за одржување, да го усоврши станбениот или нестанбениот објект.

Освен тоа се дава сестрана поддршка за решавање на финансиските прашања: компанијата им помага на клиентите вклучувајќи ги и странските, да добијат кредит, во некоја од европските банки, да платат даноци, врши пребарување на изнајмувачи и купувачи на комецијални и станбени објекти. При настанување на спорови компанијата дава правна поддршка во судот.

Освен тоа специјалистите на ArendaLazur TM (Cofrance SARL) се занимаваат со консалтинг услуги за широк круг на прашања во областа на финансиските, правните, технолошките, експертските и други прашања поврзани со станбениот и нестанбениот фонд, вршат управување со активите со цел обезбедување на добивка за инвеститорите во недвижности.

Забелешки:

Живот на Азурниот брег: како да се преселите и што треба да се знае за изнајмувањето и купувањето недвижности – https://tvrain.ru/lite/teleshow/partnership/nebo_more_i_zemlja_v_rukah_nashih_klientov-439353/ Француската Ривиера за Казахстанците не е мечта туку реалност – https://forbes.kz/life/style/frantsuzskaya_rivera_dlya_kazahstantsev_ne_mechta_a_realnost/

Надворешни врски

Официјална страница на компанијата ArendaLazur TM (Cofrance SARL) – http://arendal.ru/

Страница на компанијата ArendaLazur TM (Cofrance SARL) на социјалната мрежа Вконтакте – https://vk.com/domfrance

Страница на компанијата ArendaLazur TM (Cofrance SARL) на социјалната мрежа Facebook – https://www.facebook.com/aviav.ru/

Страница на компанијата ArendaLazur TM (Cofrance SARL) на социјалната мрежа Instagram –  https://www.instagram.com/arendalru/

Compare

Enter your keyword